About /
Eastman

Eastman werd opgericht in januari 2010 om het werk van artistiek leider/choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui te produceren en te touren. Cherkaoui’s werk voorziet het publiek van een groot scala aan projecten en samenwerkingen; gaande van hedendaagse dans tot theater, ballet, opera, musical en andere performance-vormen. Een non-hiërarchisch denken over beweging, lichaamstaal en cultuur is de basis van de artistieke aanpak van Sidi Larbi Cherkaoui. Eastman is het centrale punt voor al Cherkaoui’s werk en opereert vanuit Antwerpen. Eastman is in residentie bij DE SINGEL International Arts Centre (Antwerpen). Sidi Larbi Cherkaoui is associated artist bij Sadler’s Wells (London). Vanaf September 2015 is de choreograaf artistiek directeur van Ballet Vlaanderen.

Sinds de oprichting in 2010, maakte Cherkaoui o.a. Babel(words), Play, TeZukA, Puz/zle, 4D, Fractus V, Session en 3S onder de vleugels van Eastman. Eastman coördineert ook alle werk dat Cherkaoui voor andere organisaties maakt.

Internationale partners van Eastman zijn onder andere De Munt / La Monnaie Brussel, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Grande Halle de La Villette Parijs, DE SINGEL International Arts Centre Antwerpen en Sadler’s Wells Londen.

Eastman wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en de stichting BNP Paribas. Eastman was Europees Cultureel Ambassadeur 2013.